PYHÄRANNAN SEURAKUNNAN UUTISIA

HUOLI LÄHEISESTÄ

7.5.2020 17.54

Huoli läheisistä

Kuulimme, että joku oli ollut todella huolissaan vanhasta läheisestään, johon ei olla oltu yhteydessä. Harmi, jos näin on.

Täältä seurakunnasta olemme olleet yhteydessä erilaisiin ihmisiin mm. ruoka- ja apteekkiapu-ovensuukeskustelu-puhelin-netti-kirje avulla.  Emme varmastikaan tarpeeksi, olisiko ideoita.  Erityisesti olemme toivoneet, että ihmiset olisivat rohkeasti meihin päin yhteydessä ja ”ilmiantaisivat” itsensä ja naapurinsa, kun ei aina tiedä ihmisten tarpeista. Tietysti tässä pitää olla myös erityisen hienovarainenkin, kuka haluaa ottaa vastaan apua ja kuka ei.

Soitamme ja olemme mielellämme yhteydessä.  Ne, jotka ovat huolissaan tai ei edes huolissaan, niin rohkeasti meihin yhteyttä puhelimella tai vaikka jättämällä sanan sähköpostiin. Ei kannata jäädä itsekseen ”pähkimään” vaan mietitään yhdessä  mikä olisi hyvä kullekin ihmiselle.

Tehdään tätä yhdessä. Toinen huomaa jotain ja toinen taas toista.

Riitta Komu

Ps. Ota rohkeasti yhteyttä pappi Riittaan 0440 684 903 (riitta.komu@evl.fi) , diakonissa Tiinaan 0440 684 913 (tiina.m.makinen@evl.fi) , kun joku asia askarruttaa sinua tai koet yksinäisyyttä. Tai tiedät jonkun, joka kaipaa yhteydenottoa. Kaikki muutkin  seurakuntamme työntekijät ovat käytettävissäsi.

Diakoniatyö järjestää koronaviruskaranteenimääräysten aikana ruokakauppa asiointiapua riskiryhmiin kuuluville, joiden läheiset eivät voi auttaa. Ruoka-apu asioissa puhelinpäivystysaika tiistaisin ja torstaisin klo 9 – 11. Ruokaostokset toimitetaan pääsääntöisesti seuraavana päivänä kotiovelle. Puh. 0440 684 913.