Seurakuntavaaliteema uskottu-toivottu-rakastettu

Seurakuntavaalit 2022

Mitkä seurakuntavaalit?

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakunnan tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle.

Seurakuntavaalit.fi-sivusto aukesi maaliskuussa 2022.

Seurakuntavaalit.fi-sivustolle on koottu tietoa ehdokasasettelusta, äänestämisestä ja valitsijayhdistyksistä.

Seurakuntavaalit.fi-sivun aineistoa täydennetään vaiheittain. Ensimmäinen vaihe koskee ehdokasrekrytointia ja toinen äänestämistä. Myös vaalien tulostiedot tulevat sivuille vaalien jälkeen.

Englanninkielistä tietoa seurakuntavaaleista tuotetaan kirkon englanninkielisille verkkosivuille, viittomakielistä sisältöä sivustolle viittomakieli.evl.fi ja selkokielistä tietoa selko.evl.fi-sivustolle. Vaalitietoa löytyy myös saamenkielisiltä sivuilta.  Myös vaalien viestintäsuunnitelma on julkaistu. Se löytyy info.seurakuntavaalit.fi-sivustolta.

* Ks. myös vaalien info-sivusto

Ennakkotietoa