PYHÄRANNAN KORPIANKKURIT     

 

Mikä on Pyhärannan Korpiankkurit?

Pyhärannan Korpiankkurit eli PyKo on meripartiolippukunta, joka on perustettu vuonna 1979. Joulukuussa 2018 PyKossa oli 135 jäsentä, jonka johdosta se on keskisuuri lippukunta. Korpiankkureilla on aktiivista toimintaa kolmessa eri kylässä: Reilassa, Rohdaisissa ja Ihodessa, joissa toimii sekä sudenpentu- (7-9 vuotiaat), seikkailija- (10-12vuotiaat), tarpoja- (12-15 vuotiaat) että samoajavartijoita (15-17 vuotiaat) ja vaeltajia (18-22 vuotiaat). Lisäksi PyKossa toimii laaja joukko aikuisia sekä johtajina että avittajina. Avittajina toimivat tavallisimmin lasten vanhemmat tai muita partioista kiinnostuneita aikuisia, joilla ei ole partiojohtaja- koulutusta.

   

Millaista partiotoimintaa on mahdollisuus harrastaa?

Pyhärannassa partiotoimintaa tapahtuu sekä maalla että merellä. Tavallisten partiotaitojen lisäksi partiolaiset saavat harjoitella merellä tarvittavia taitoja. Apuna merenkulun opettelussa toimivat PyKon purjealukset Femma, My-vene Jelou, Scout- jolla Emma, sekä kaksi optimisti- jollaa.  Koloiltojen, leirien, retkien sekä erilaisten partiotapahtumien lisäksi osana partiovuotta ovat iltapurjehdukset, jotka ajoittuvat kevät-syksy -kaudelle sään ja kippariston kalenterin antaessa myöden. Iltapurjehduksilla partiolaisilla on mahdollisuus saada purjehduskokemusta, sekä omien taitojen ja rohkeuden puitteissa päästä harjoittelemaan muun muassa purjeiden nostoa ja veneen ohjausta.

Meritoiminnan lisäksi Pyhärannan Korpiankkureissa on maapartiotoimintaa. PyKossa pääsee harjoittelemaan tavallisia partiotaitoja, kuten ruuan valmistusta Trangia-keittimellä, erilaisten solmujen tekoa, teltan pystytystä ja tulen tekoa. Kyseisiä partiotaitoja on mahdollista päästä testaamaan mm. vapaaehtoisten partiotaitokisojen merkeissä. Joka partiovuoteen kuuluu koloiltojen lisäksi erilaisia partiotapahtumia sekä leirejä. Leirit voivat olla joko suurleirejä, alueleirejä, piirin järjestämiä leirejä tai PyKon omia leirejä. Leireillä pääsee opettelemaan uusia partiotaitoja, sekä hyödyntämään jo opittua.

 

Partio on harrastus, jossa voit rohkeasti olla oma itsesi ja olet aina kokemusta rikkaampi!

Kiinnostuitko?

 

Lisätietoa toiminnastamme saat omilta nettisivuiltamme ylläolevasta linkistä

tai ota rohkeasti yhteyttä:

Pasi Heino

Lippukunnanjohtaja

p. 0400595354

sposti: heinojen.koti@gmail.com

 

Piia Gottschalk

Ohjelmajohtaja

p. 044-7522522

sposti: piia.gottschalk@gmail.com

 

Löydät meidät myös Instagramista ja Facebookista!